5 Ocak 2015 Pazartesi

12.KCY BLOG TURU: KARŞI KONULMAZ FIRTINA - Samantha Towle || YORUM + CAST SEÇİMİ + SERİNİN DİĞER KİTAPLARI


Kitap Adı: Karşı Konulmaz Fırtına
Yazar: Samantha Towle
Yayınevi: Aspendos
Sayfa Sayısı:470
Etiket Fiyatı: 22TL

12. blog turumuzdan herkese merhaba!!! Bu sefer çok sıcak bir kitapla karşınızdayız. Kısaca konuya değinip yoruma geçeceğim sonra da cast seçimimizi görebilirsiniz :)

True Bennet ve Jake Wethers bir zamanlar en yakın arkadaşlardı.Birbirlerinden hiçbir zaman ayrılmazlardı ama hayat onların arasına kara kedi gibi girdi. On iki yıldır birbirlerinden haber alamadılar. Yani en azından karşılıklı bir şekilde.

True Jake'e mektuplar gönderse de Jake bir süre sonra hiçbirine cevap vermemeye başladı ve aralarındaki bağ koptu.

12 yıl sonra bizim Küçük Jake tam bir taşa dönüştü. Dövmeli seksi bir rock starı olarak bütün dünyayı yerinden sarstı. Onu tanımayan insan, kıskanmayan erkek, onunla beraber olmak istemeyen kadın kalmadı. Ama o yıllar sonra bile sadece tek bir kadını istiyordu. Evet yanlış duymadınız The Mighty Storm'un çapkın kurucusu dünyanın en zengin adamlarından Jake sadece tek bir kadını istiyordu.

Tru istemeye istemeye çalıştığı derginin müzik köşesi için Jake'le röportaj yapmaya gider ve BAM! Her şey değişmeye başlar! İkilinin arasındaki her şey tekrar alev alır.
Ama tabii ki onların önünde de pek çok engel var. Tru'nun iki yıllık sadık, tatlı sevgilisi Will bunların başını çekiyor.

Ama Jake'in bu sefer Tru'nun peşini bırakmak gibi bir niyeti yok. Elindeki bütün silahlarla savaşa girişiyor ve Tru'ya reddedemeyeceği bir teklif sunuyor. O ve grubuyla dünyayı gezerken Jake'in biyografisini yazmak ve bu da Jake'le erkek arkadaşıyla olduğundan çook daha fazla zaman geçireceği anlamına geliyor. 

Yorumuma gelecek olursak bence cidden akıcı bir kitaptı. Basit bir konusu var ve aslında bakarsanız klişelerle karşılaşmanızda mümkün ama ben bu tarz bir kitap olupta diğerlerinden yüzde yüz farklı diyebileceğim bir kitapla tanışmadım ama insan yine de daha farklı şeyler istiyor. Kitapta Jake ve Tru'nun eskiden tanışmış olmasına rağmen Jake hakkında bilmediği pek çok şey de öğreniyoruz, geçmişinin ne kadar zor olduğu ve şuan bile ona zorluk çıkardığı gibi ve Tru seçimini yaptıktan sonrada bu seçimin getirdiği mutlu mutsuz pek çok sonuç ortaya çıkıyor ki bunlar kitabı daha hareketli bir hale getiriyor.
Jake'e ba-yıl-dım! Acayip yakışıklı bir rock starı olmasının yanında çok iyi bir kalbi var onun. Çok acılar çekmiş, yaralı bir yüreği var ve onu alıp böğrünüze sokasınız geliyor. Ayrıca çocukta ki sabır kimse de yoktur ya, ben olsam anında bırakmıştım kızı. 

Kızdan da pek hoşlanamadım zaten. İki çocuğu resmen bir arada idare ediyor. Hayır tamam aşk üçgeni falan ama iğrençleşmeyelim ya. Bir insan nasıl biriyle birlikte olup ta ertesi gün-mecaz değil- diğerini öpebilir? Şu aşk üçgenlerinde ki döneklikleri bir dereceye kadar idare edebilen bir insanım ama bu kızın ki fazla geldi bana.

Şimdi size Will'den de bahsedeyim. Şimdi bende tutarsız gözükeceğim ama Will de iyi çocuk ve kesinlikle daha iyilerini hak ediyor. Her zaman sevgilisini düşünen, ona sonsuz güvenen, sürekli Tru için endişelenen tatlı mı tatlı bir çocuk. Kitapta ara sıra yanlış yapıyor ama kesinlikle ona kızmadım sizde kızmayın :(

Onun dışında Jake'in kurucusu olduğu The Mighty Storm'un üyelerini görüyoruz ki bunların hepsi birbirinden yakışıklı, esprili yürüyen taşlar. Ve cidden acayip tatlılar.
Siz kaçmadan genel olarak toplamam gerekirse sevmediğim iki nokta oldu kitapta. Klişeler ve Tru'nun döneklikleri. Ama genel açıdan kitabı sevdim-özellikle Jake'i- ve türünü sevenlere de tavsiye ederim :)

                                                JAKE WETHERS


Seksi dövmeli ve dünyanın en büyük gruplarından birinin hem kurucusu hem de vokalisti. İstediği her şeyi yapmaya veya yaptırmaya alışkın. Çok zor bir geçmişi, kocaman bir kalbi ve neredeyse istediği her şeyi yapacak kadar parası var. Bütün kadınlar onu isterken o zorun peşinde. Eski en iyi arkadaşı Tru ile beraber olabilmek için  her şeyiyle savaşmaya hazır.

TRU BENNET


Hem yazmaya hem de müziğe yeteneği olan Tru bir derginin müzik köşesini dolduruyor. Sevgilisi Will ile herkesin imrenerek baktığı bir ilişkiye sahip ama o daha farklı daha riskli bir şeylerin peşinde. İki yıllık güvenilir erkek arkadaşı Will ve Jake arasında kalan çok güzel bir kız. -evet evet hiç kıskanmadım zaten-

VICKY 


Dünyanın en anlayışlı ve muhtemelen en güzel patronlarından birine hoş geldin diyin! 40'lı yaşlarında olmasına rağmen Tru'nun bile imrenerek baktığı bir güzel. Tru için bir patrondan daha fazlası, çok iyi bir dost. Aynı zamanda Jake ve Tru çiftinin de tekrar karşılaşmasına vesile oldu diyebiliriz :) O da oldukça zor zamanlardan geçmiş ve dergisi onun için çok önemli.

TOM



The Mighty Storm'un bir üyesi. Oldukça sıcak kanlı-Tru ile ilk tanıştıkları zamandan anlayabilirsiniz- eğlenceli bir kadın avcısı kendisi. Eh, ve gördüğünüz gibi av sırasında pekte zorlandığı söylenemez.

STUART


Jake'in en zor zamanlarında yanında olan işinde ve özel hayatında ona tam destek veren bir dost. Geçmişinde en zor zamanlarında yanında olan, onu kendinden bile koruyan yürüyen bir taş. Ama fazla sevinmeyin bayanlar kendisi maalesef gay :(

Bayanlar baylar, eğer bu kitabı okuyup beğendiyseniz hazırlanın sizi serinin diğer kitapları ile tanıştıracağım!! Aman dikkat bu bölümden sonrası ilk kitabı okumayanlar için spoiler içerir!! Bu arada arka kapak yazısını birebir çevirmeyip genelleme yapacağım daha detaylı bir şekilde incelemek isteyenler buradan bakabilir :)

WETHERING THE STORM



Tru Bennet imkansızı başardı! Rock yıldızı, Kötü Çocuk Jake'i kendine aşık etti. Şimdi düğünlerini planlamakla ve ABD'de ki yeni hayatlarını planlamakla meşguller. Elbette,Tru Londra'yı en yakın arkadaşı Simone'yi özlüyor. Ama onca şeyden sonra Jake ile mutlu bir şekilde yaşamak mükemmel olacak...değil mi?

Sırlar, entrikalar ikinci kitapta da çiftimizin peşini bir türlü bırakmıyor ve çiftin geleceği hakkında çok önemli bir sorun ortaya çıkıyor: Jake'in çocuk istememesi.

Tru Jake'i her şeyden çok seviyordu. Önlerinde çok zorlu bir mücadele var ve çiftimiz çok acı bir gerçeği fark etmek zorunda Ya bu sefer aşk yeterli değilse?

TAMING THE STORM



Veee bayanlar baylar bu da biricik Tom'umuzun kitabı. Benden söylemesi onunda çok süper bir aşk hikayesi olacağa benziyor ama benim İnigilizce bu noktaya kadar dayanmadı maalesef. Daha fazka bilgi için sizi goodreads'e davet ediyorum :) 














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder