24 Nisan 2015 Cuma

OKUMA ETKİNLİĞİ: AŞKIN MÜZİĞİ - Kylie Scott

 
Kitap Adı: Aşkın Müziği
Yazar: Kylie Scott
Yayınevi: Yabancı
Sayfa Sayısı: 318
Etiket Fiyatı: 20TL

Merhaba arkadaşlar! Aşkın Müziği'ne, Melis Kitaplar Diyarında, İki Kapak Arasında, Romantik Optik ve Kitapların Senfonisi ile okuma etkinliği düzenliyoruz!! Ardından serinin ikinci kitabı olan ve Stage Dive grubunun bateristi Mal’ın hikayesini anlatan Aşın Ritmi’ne blog tur yapacağız.

Aşkın Müziği’nde grubun gitaristi Davie ve Evelyn’in hikayesi anlatılmış. Evelyn doğum gününü kutlamak için Vegas’a gidiyor. Uzun zamandır kimseyle ilişkiye girmeyen Evelyn bu durumu Vegas’ta düzeltmeye kararlıydı. Ama tabii ki ertesi sabah gözlerini açtığında kendisini akşamdan kalma bir şekilde otel odasında bulacağını düşünmemişti. Özellikle de yanında son derece yakışıklı, dövmeli bir adamla ve parmağında görebileceğiniz en büyük yüzükle bulmayı hiç beklemiyordu.

Evelyn geçen gece ne yaşadıklarını hiçbir şekilde hatırlamazken, Davie geceyi her bir ayrıntısıyla hatırlıyordu ve Evelyn’in bunları hatırlamaması onu çılgına çevirmiş, hayal kırıklığına uğratmıştı. Şimdi de uğraşmaları gereken çok büyük bir sorun vardı. Tüm dünya Stage Dive gitaristinin bu beklenmedik evliliğine gözlerini çevirmişti.

Başlarda çift en yakın zamanda ayrılmayı düşünüyordu. Evelyn ne yaşadıklarını hiçbir şekilde hatırlamıyordu ve Davie’de bunun verdiği sinirle başlarda Evelyn’e kötü davrandı. Ardından bir şekilde birlikle zaman geçirmeye başladılar ve bu onlara ne kadar iyi bir uyumlarının olduğunu gösterdi. ki bu baş başa geçirdikleri süre cidden çok hoştu <3 -

Ama hayat tabii ki toz pembe değildi. Davie’nin ketumluğu en başından beri Evelyn’i düşündürmüşken, şimdi saklanan sırlar ikisinin de kalbini kıracak en büyük silahlara dönüştü. Pamuk ipliğine sarılı ilişkileri, bir anda kopmaya başladı…

Evett konumuz bu şekilde detaya girerek spoiler vermek istemiyorum. Öncelikle kitap çok akıcıydı. Bunda yazarın dilinin yanında, karakterler arasında gelişen eğlenceli konuşmalar ve yaşanan olaylar bayağı etkili olmuş.

Evelyn karakterini çok sevdim. Küçük yaşından beri babası tarafından avukat olmaya zorlanmış. Aslında tam olarak zorlama değil de, baskı ya da küçüklükten bu yana oluşan bir beyin yıkama da diyebiliriz. Bu da onun aslında kendini keşfetmesine engel olmuş. Gerçekte ne olmak istiyor bu konuda pek bir fikri yok ama Davie’nin de yardımıyla aslında neyi istemeyip neyi istediğini keşfetmeye başlıyor. Ağabeyi ailesine karşı isyankar bir tutum sergilediğinden evin cici çocuğu olma görevi Evelyn’e kalmış. Kitap boyunca içten ve sıcak tavırlarıyla çabucak benimseyeceğiniz bir karakter.

Davie ise…aslında yaptığı tatlı jestlerle, müziğine olan tutkusuyla ‘helal ya’ dediğim karakterlerden oldu. Ama kitabın başında ve sonunda yaşanan bazı olaylar yüzünden sanırım Davie’ye tam olarak ısınamadım, güvenemedim.

Buna rağmen iki karakterin aşkı kitap boyunca çok hoşuma gitti. Özellikle duygularının zamanla gelişimini okumak süperdi.

Aslında biraz klişe bir konusu var, yaşanan olaylarda açıkçası tam olarak özgünlüğü yakalamayı sağlayamamış ama buna takılmazsanız ki ben takılmadım çünkü bu tarz kitapların diğerlerinden farklı olması gerçekten zor- çok severek, gülerek okuyacağınız bir kitap.

Türünü sevenlere içinde cinselliğin olduğunu da göz önünde bulundurun lütfen- önereceğim bir kitap oldu. Benim için iki eksi tarafı vardı: Klişeler ve Davie’ye kanımın çok kaynamaması. Bunların dışında gerçekten çok eğlenceli ve akıcı bir kitaptı. Özellikle bir hafta sonu okuduğunuzda kafanızı dağıtıp sizi gülümsetecek bir kitap. Yabancı Yayınlarına’da sponsorluğundan dolayı çok teşekkür ederiz. Hepinize iyi okumalar!

 
PUANIM: 4/5
 
 
 
 
Bunlarda serinin henüz ülkemizde çıkmayan diğer kitapları:
 
 
 
 
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder