19 Nisan 2015 Pazar

OKUMA ETKİNLİĞİ: SONSUZA KADAR - Natasha Boyd

 

 
Kitap Adı: Sonsuza Kadar
Yazar: Natasha Boyd
Yayınevi: Yabancı
Sayfa Sayısı:377
Etiket Fiyatı: 22TL

Merhaba arkadaşlar!! Melis Kitaplar Diyarında'dan Melis ve İki Kapak Arasında'dan Rabia ile Sonsuza Kadar'a okuma etkinliği düzenliyoruz. Serinin ilk kitabı olan Aşka Var Mısın?'a da etkinlik düzenlemiştik, yorumunu okumak için buraya basmanız yeterli. Sonsuza Kadar yorumum serinin ilk kitabını okumayanlar için spoiler içerir aman dikkat :)


İlk kitapta Audrey, Jack'e hamile olduğu yalanını söylemiş ve Jack'te Keri Ann'i bırakıp onunla beraber eski hayatına dönmek zorunda kalmıştı. Ardından Audrey'in yalanını öğrenmiş ve büyük bir öfke krizine girmişti. Sonsuza Kadar'ın ilk bölümü Jack'in ağzından yazılmış ve aynen kaldığımız yerden devam ediyoruz.



Jack bu yalanları öğrendiğinde tek istediği şey Keri Ann'in yanına geri dönmek, küçük baloncuklarına tekrar sahip olmaktı ama karşısında Audrey denen bir manyak olduğundan bu iş hiçte kolay olmayacak. Kadının elinde hem Keri Ann'i hem de Jack'i zarara uğratacak çok büyük kozlar var ve eğer Jack onun şartlarına uymazsa bunları kullanaya çekinmeyeceği açıkça ortada. Keri Ann'i kurtarmak adına kurtlar sofrasına oturup anlaşmalar yapan Jack, bir süre sonra Butler Cove'a geri dönebilirse, onu kuzu kuzu karşılayan bir Keri Ann'in artık olmayacağının da farkında.


 

Evett konumuz bu şekilde gelelim yoruma. Öncelikle ilk kitap kadar akıcı bir dille yazıldığını ve çabucak bitirebileceğinizi söylemem gerek. Ana karakterlerimiz Jack ve Keri'de yaşadıkları zorluklardan dolayı farklı modlara bürünmüş.

Jack'i yaşadığı acılardan, yaptığı fedakarlıklardan dolayı daha olgun görüyoruz. Adam gerçekten her kızın dibinin düşeceği bir tip ya. Dışı geçtim, içi de o kadar güzel ki. Kitap boyunca Keri Ann'in triplerini çekip kızın peşinden koşuyor. Pes etmeden sevdiği kadına layık olmaya çalışan bir erkek. Bir de üstüne acayip yakışıklı. Eh, tadından yenmez tabii <3



Keri Ann... o da Jack'in onu bırakmasıyla büyük acılar çekiyor ama buna rağmen daha cesaretli, kendi ayaklarının üstünde duramaya çalışan ve kendini keşfeden bir Keri Ann görüyoruz. İstediği okuldan burs kazanmış, ve eserlerine sergide yer veriliyor... bu onun için çok büyük bir adım.

Benim kitaptaki tek sıkıntım, sanırım olayın hep aynı olması oldu. Yani kitap boyunca Jack var gücüyle Keri'yi kovalarken, Keri Ann farklı bahanelerle sürekli kaçıyor. Jack'in gölgesinde kalmak istememesi, başlarda affedememesi, öfkesi... ama kitap boyunca gelişen tek olay kaçan kovalanır olayıydı. Her kız şüphesiz Keri Ann'la aynı tereddütlere düşer ona lafım yok. Sonuçta kendini yeni yeni tanıyan genç bir bayan o. Ama kitapta bunun dışında olaylar gerçekleşse, buralar biraz daha kısa tutulsa bence çok daha güzel olurdu. Açıkçası ilk kitabı daha çok sevmiştim.

Bu tarzı sevenlere kesinlikle önereceğim bir seri oldu. Sırf Jack için bile okurum ya öyle bir çocuk <3 Yabancı Yayınları'na da sponsorluklarından dolayı çok teşekkür ederiz. Ve söylemeden geçemeyeceğim, ayraçları, kitap kapağını kim yapıyorsa ellerine sağlık :D Jack ve Keri Ann'in yolculuğuna devam etmenizi tavsiye ederim, hepinize iyi okumalar!!



PUANIM: 4/5
 


 


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder