26 Ağustos 2015 Çarşamba

OKUMA ETKİNLİĞİ: KAÇINILMAZ - Amy A. Bartol


Kitap Adı: Kaçınılmaz
Yazar: Amy A. Bartol
Yayınevi: Yabancı
Sayfa Sayısı: 432
Etiket Fiyatı: 23TL

Merhaba arkadaşlar!!! Kitap Cadıları olarak Kaçınılmaz'a etkinlik düzenliyoruz!! Yaptığımız çekilişleri ve diğer etkinlikleri takip etmek için Facebook sayfamıza mutlaka göz atmalısınız!

Şimdi gelelim kitabımız Kaçınılmaz'a. Esas karakterimiz Evie, üniversiteye başladı ve hayatındaki her şeyin bu sayede daha iyiye gideceğini umuyordu. Kabusları gibi. Sürekli anlamlandıramadığı kabuslar gören Evie üniversitede de bunlardan kurtulamadı. Tam aksine artık bu kabusların çok daha fazlasını ifade ettiğini öğrendi.


Üniversitenin ilk gününde bile tuhaflıklar peşini bırakmadı. Reed Wellington'la tanıştığından beri akıl almayacak olaylara şahit oldu. Bunların onu ürkütmesi, Reed'den uzak durmasını sağlaması gerekiyordu fakat Evie Reed'in çekimine kapılmaktan kendini alamıyordu. Reed ona kötü davransa da, onu görmeye tahammül edemese de, hayatı tehlikeye girdiğinde onu kurtaran kişi yine Reed oluyordu.


Evet konumuz bu şekilde gelelim yorumuma!! Herhalde melekleri konu alan bir kitap olduğunu söylesem spoiler olmaz?? Kapakta da kanat var sonuçta :D Kitabın melekleri konu alması ve bunu klişe melek tanımının dışında yapması bence güzeldi. İyi huylu, sınıfının örnek öğrenicisi olan meleklere son!! Bu kitapta melekler birer savaşçı ve hiçte sütten çıkmış ak kaşık değiller!

Karakterlere ve davranışlarına değinecek olursak... bunlar aslında klişeydi. Pek çok kitapta görebileceğiniz tepkiler sergiliyordu karakterler. Esas erkeğin kızı korumak adına ondan uzak durması, başlarda kötü davranması...kitapta bunun gibi kalıplaşmış pek çok kısım görmeniz mümkün. 


Konu da değinmediğim bir aşk üçgeni de mevcut kitapta. Russell, Reed, Evie arasında gelişen aşk üçgeni saçma sapan gelmedi bana. Genelde aşk üçgenleri saçma olur ama bu kitapta Evie seçiminde kararlı olduğundan rahatsız edici fazla bir durum yoktu ortada.

Evie hakkında sevdiğim tek şey de sanırım bu tutumu oldu zaten. Bana pek gerçekçi bir karakter gibi gelmedi. Gerçekleri öğreniş şekli, kitap boyunca olaylara verdiği tepkiler... bilemiyorum ben çok ısınamadım.

Fakat Reed karakterini sevdim. Kitapta saçmaladığı bir bölüm vardı ama olsun genel olarak gayet iyi bir karakterdi. Evie'nin üniversiteden arkadaşları Buns ve Brownie'ye de bayıldım!! Bu kızlar tam bir çılgın!! 

Yaklaşık ilk 100 sayfa gerçekten sıkıcı bulduğum olaylarla doluydu ki bu da kitaba ısınmamı gerçekten zorlaştırdı. İlerledikçe açılan bir yapısı olsa da olay örgüsündeki klişeler her daim oradaydı. 

Giriş kitabı olduğu da açıkça belli olan bir kitaptı. Karakterleri, aralarındaki ilişkiyi ve kurguyu tanımaya yönelikti ki bu da kitapta aksiyon eksikliğine sebep oluyor haliyle.



Fakat kitabın son kısımları sürprizlerle doluydu ve ikinci kitaba çok büyük bombalar atıldı. 
Melek kitaplarını seviyorsanız bir şans verebileceğiniz bir kitap ama dediğim gibi klişe, özellikle ilk sayfalar yavaş ilerliyor ve esas kıza çok ısanamayabilirsiniz. Bunların dışında kafa dağıtmak için hoş bir kitaptı. İsteyenler bir şans verebilir :)

2 yorum:

  1. Elinize sağlık.
    Güzel bir site olmuş. Sitenizi ukitap'tan gördüm (: Daha çok okuyun, daha çok yazın emi!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize çok sevindim, güzel yorumunuz için de çok teşekkür ederim, böyle yorumlar insanın yazma hevesini arttırıyor :)

      Sil