21 Temmuz 2016 Perşembe

ANİME YORUMU: KAİCHOU WA MAİD - SAMA


Anime Adı: Kaichou Wa Maid -  Sama 
Anime Türü: Romantik - Komedi


Merhaba arkadaşlar!! Bugün ilk anime yorumumla karşınızdayım!! Malum yaz tatilde geldi insan izleyecek bir şeyler arıyor bu nedenle faydalı olabileceğini düşündüm. 


Esas kızımız Misaki Ayuzawa tam bir erkek düşmanı fakat ironik bir şekilde erkeklerin çoğunluğunu oluşturduğu bir lisede okuyor. Erkekler kızları rahatsız edecek davranışlarda bulunarak bizim feministin damarına basıyor.  Okulda kızlar için daha uygun bir ortam yaratmak isteyen Misaki varıyla yoğuyla çalışarak öğrenci konseyi başkanı oluyor ve erkeklerin mutlu günlerini sona erdiriyor. 
Fakat bizim sert Misaki'nin kimsenin bilmediği bir yönü var. Ailesinin durumu çok iyi olmadığından cosplay kafe tarzında bir yerde hizmetçi olarak çalışıyor.



Canla başla bu sırrını saklamaya uğraşan Misaki'mizi esas oğlanımız Usui bir gün yakalayıveriyor ve bizim hikayemiz başlıyor!!!


Kesinlikle izlerken çok keyif aldığım bir anime oldu. Gerek Misaki Usui arasındaki ilişki de, gerek yaşanan olaylarda beni eğlendiren çok fazla şey vardı.

Misaki tam sevdiğim gibi güçlü ve azimli bir kız. Bir iş bir okul derken çok yoğun geçen bir hayat temposu var ama bir kez bile şikayet etmeden sürekli elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışması hayranlık verici gerçekten. Ayrıca o sert kızın Usui'nin yanında birden şaşkın ve sevimli bir hale bürünmesi de çok tatlı. Erkeklere olan güvensizliğinden dolayı az çektirmedi çocuğa :D

Usui... her ihtiyaç  duyduğunda Misaki'nin yanında olması, Misaki'ye sonsuz bir anlayış ve sabır göstermesi... gerçekten bu çocuktan her eve lazım <3 Eminim izleyen kızlardan hepsi bir adet Usui isteyecek hayatında.





Yan karakterleri de sevdiğimden onlara daha fazla yer ayrılmasını isterdim, hepsi beni çok eğlendirmişti :D


Konu açısından baktığımızda neredeyse her romantik komedi gibi klişe olduğunu söylemek zorundayım. Ama karakterlerden ve insanı yormayan bir ilerleyişinin olmasından dolayı beğenerek izlediğim bir anime oldu.



Romantik-komedi arayışındakilere kesinlikle öneririm. Keşke ikinci sezonu da çıksa ama bildiğim kadarıyla maalesef çıkmayacak :( Güzel bir yaz animesi arayanlar kaçırmasın derim ;)


4 yorum:

  1. Yaklaşık 6 senelik anime ve mangası biteli bile 3 sene oluyor.. Büyük ihtimal gelmez, shoujo serilerinin kaderi bu. :D Ama türünde güzel bir seridir, mangasını da okumanı öneririm. ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle en kısa zamanda mangasını da okumak istiyorum eminim o da güzeldir :)

      Sil
    2. Büyük ihtimal onu daha çok seversin, çünkü animenin orijinali mangası. ^^ Keyifle okuyasın. :)

      Sil
  2. Çok iyi kitaplara yer vermişsin kitap zevkini çok sevdim :)

    YanıtlaSil